Nieuwsberichten

Hieronder plaatsen wij geregeld nieuwsberichten die interessant kunnen zijn voor onze leden. Hou deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van belangrijke ontwikkelingen.

Gezocht: deelnemers onderzoek langdurige oefentherapie

Heb jij ernstige RA of axiale SpA én ervaar jij daardoor grote beperkingen in je dagelijks leven? In twee onderzoeken (L-EXTRA en L-EXSPA) wordt gekeken of langdurige oefentherapie een positief effect heeft. Er is nog plek voor nieuwe deelnemers! Meer weten of aanmelden? Klik hier.

De onderzoeken lopen een paar jaar dus het aanmelden kan nog voor langere tijd.

Lees meer »

Methotrexaat tabletten alleen nog in doordrukstrip

Gebruik jij methotrexaat (mtx) tabletten die verpakt zijn in een potje? Let op: vanwege een nieuwe Europese richtlijn worden deze tabletten voortaan alleen nog maar verpakt in een doordrukstrip (blisterverpakking). Vooral als je beperkingen in je handen hebt, wordt het hierdoor lastiger om dit medicijn uit de verpakking te krijgen.

Lees meer »

Informatie over coronavirus en reuma

Het coronavirus zet momenteel ons leven behoorlijk op z’n kop. Velen van jullie zitten nu misschien thuis. Ook bij ReumaNederland verloopt het anders dan gepland. De jaarlijkse collecteweek gaat niet door en bijeenkomsten zijn afgezegd. We ontvangen veel vragen van mensen met reuma over de gevolgen van het coronavirus. Heel begrijpelijk natuurlijk. Op onze website hebben we daarom een speciale pagina gemaakt over het coronavirus.

Lees meer »