Oefentherapie groepen

De RPV Haarlem e.o. biedt voor haar leden oefentherapie in groepsverband aan. Wekelijks wordt er geoefend met een groep reumapatiënten in extra verwarmd water in het zwembad op het terrein van S.E.I.N. (Cruquius). Deze groep oefent onder begeleiding van een fysiotherapeut. Er worden verschillende rek- en strekoefeningen gegeven ter bevordering van de beweeglijkheid. Aan het einde van de les volgt meestal een ontspanningsoefening. Deze therapie vindt iedere maandag plaats van 10.15 – 11.15 uur. Deze groep is toegankelijk voor mensen met verschillende soorten van reuma onder andere artrose, reumatoïde artritis, jicht, fibromyalgie. Heeft u interesse voor deze groep neemt u dan contact op met het secretariaat, tel. 023 – 5350760 (met mogelijkheid voor inspreken) of per email rpvhaarlem@gmail.com.

 

Oefentherapie groep AxSpA (Axiale Spondylo Artritis (Bechterew)

Wekelijks oefenen een groep mensen met Bechterew met elkaar in de gymzaal en in het extra verwarmde zwembad op het  terrein van S.E.I.N. (Cruquius) onder afwisselende  begeleiding van een oefentherapeut Mensendieck. De groep bestaat uit mannen en vrouwen in de leeftijd van 30 tot 80 jaar. Sommigen zijn al 30 jaar lid van de groep.

Op dinsdagavond wordt er geoefend van 19.15 tot 21.15 uur. Het eerste uur worden er oefeningen gegeven door de therapeut.

 

De oefeningen bestaan uit een warming up, dan staand en liggend oefeningen ter bevordering van de beweeglijkheid van de hele wervelkolom en het soepel houden van de gewrichten van armen/benen. Er wordt aandacht besteed aan het rekken van de spieren en de ademhaling. Afsluitend is er een cooling-down inde vorm van een ontspanningsoefening. Na dat uur wordt er door een deel van de groep gevolleybald, de anderen nemen dan even pauze. De volleybal tijd is een ½ uur; vanaf 20.30 uur kan er gezwommen worden wat heel goed is bij Bechterew. Regelmatig en gevarieerd bewegen is van essentieel belang voor mensen met Bechterew. Dit geldt zowel voor de actieve als de niet-actieve periodes van de ziekte. Daarom is het belangrijk dat u goede houdingen en bewegingen in de dagelijkse activiteiten aanleert, gericht gaat oefenen en sporten. Voor deze groep heeft u een verwijzing nodig van de behandelende reumatoloog. Voor beide groepen is een gratis proefles mogelijk. Het lidmaatschap voor de vereniging bedraagt 16.50 euro p.p. per jaar en gaat per automatische incasso. Mocht u interesse hebben voor deelname neemt u contact op, tel. 023 – 5350760 (met mogelijkheid voor inspreken) of per email rpvhaarlem@gmail.com